Thursday, December 6, 2007

Yes, I did it. It's Tilapia that saved me.



Үйлчлүүлэгчийнхээ учрыг олсон шүү. Хөгшин хүн болохоор давс багатай , зөөлөн хоол зүгээр гэж бодсон тань. Харин эсрэгээр рестораны соус ихтэй, давс чангатай, гашуундаа хоол иддэг нөхөр байна лээ. Энэ yдаа харин ёстой нэг түлхүүлсэнгүй. Одоо гайгүй байхаа. Ийм цагаан загас ресторанд иддэг гэж хэлсэн нь магтаал гэж бодлоо. Би хачир болгож нухсан төмстэй өгсөн. Мөд бантан идье гэдэг болгоноо. Жорийг доор бичлээ.

Тилапиа (TILAPIA) хэмээx энэ загас нягтрал сайтай цагаан загас юм. Энд дэлгүүрүүдэд нилээд элбэг 1 паунд нь ойролтцоогоор 4 доллар 2-3 загас ирнэ. Маш хялбар, бас хурдан, ер нь долоо хоногт нэг удаа загас идэж байх хэрэгтэй гэж энд тэндхийн ном сэтгүүлд бичсэн байдаг даа. Бас шөл хийсэн ч их дажгүй загас шүү.

1 паунд Тилапиа (TILAPIA) (2ш загас)
1-2 ш улаан лооль
бага зэрэг масло
1 ногоон сонгино
1ш сармис
1/2 лемон
Эхлээд загасаа хүйтэн усаар сайтар угааж, усыг нь цаасанд шингээж аваад, давс болон хар перец 2 талд нь цац. Ногоон сонгино, сармисаа, улаан лоолио хэрчээд. Масло (Don't burn the butter.) хайлуулаад, нилээд халаад ирэхээр нь хэрчсэн сонгиныхоо хагас болон сармисаа хийж хутгана. Загасаа хийн шаргалтаад ирэхээр эргүүлэн, улаан лооль болон үлдсэн ногоон сонгиноо хийгээд мөн дээрээс нь лемоноо хийнэ. Лемоноо хийхээсээ өмнө 1- 2 хэрчим зүсэм аван хажуу талаас нь зүсээд сүүлд тавгаа чимэглэнэ. Лемоноо сэрээгээр хатган базан шүүсийг ни загасан дээгүүрээ шахна.
Хачирт нь будаа эсвэл нухсан төмстэй идэхэд зүгээр. (2 хүний порц)

3 comments:

Anonymous said...

mmmmm goe xool bna..byyr apetit xodolchixloo....

бж said...

Manaih bas tilapia ih iddegiin. Fillet golduu. Deer neg blogtoo bichij baisan shigee sharj ideh hamgiin durtai.
Uchrii ni olj chadsan chini l sain hereg. Za tegeed uragshaa!
Amjilt huseye.

Anonymous said...

xelexee martchixaj..neg iim xool bichdeg blogtoi tanil bolj bgaadaa bayartai bna...tanaixaas jor avch gertee xool xiij bnaa..:-)naiz noxod..xani ijlee bayarluulja... :-)